Bugetul Consiliului Judeţean Caraş-Severin a fost rectificat

În şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ce s-a desfăşurat marţi, la Reşiţa, a fost votat proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului.

„Sunt 2,2 milioane lei, în plus, pe care îi primim de la Guvernul României, pentru persoanele cu handicap, un domeniu insuficient finanţat până în acest moment, iar în interiorul Consiliului Judeţean, redistribuim 2 milioane lei de la instituţiile care au economii la fondul de salarii, pentru că au funcţionat subdimensionate, la acele instituţii care au nevoie de aceste fonduri pentru a-şi plăti salariile până la finele anului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Totodată, au fost rectificate negativ, cu suma de 600.000 lei, veniturile proprii ale Consiliului Judeţean, care se estimează că până la următoarea rectificare de buget nu se vor realiza, din cauză că nu se vor încasa anumite taxe speciale, în principal pentru lucrările finanţate din sume defalcate din TVA.

În aceeaşi şedinţă, au fost aprobate şi două hotărâri, care înseamnă finanţarea unor proiecte din fonduri europene, unul legat de locuinţele ecologice, în parteneriat cu Uniunea Regională a Camerelor de Comerţ din Veneto – Italia, în valoare de 128 mii euro, şi un proiect derulat pentru Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ‘Semenic’ al judeţului Caraş-Severin, în valoare de 750.000 euro.

Sorin Frunzăverde speră ca până la sfârşitul anului să mai aibă loc chiar două rectificări de buget. Prima, în luna noiembrie, care este deja în curs de a fi operată, prin care vor veni bani pentru arierate, pentru datoriile pe care le înregistrează anumite primării. Este vorba de 2,9 milioane lei pentru lucrările finanţate prin Hotărârea de Guvern Nr. 7, iar 4,8 milioane lei pentru alt tip de arierate. Totodată Guvernul a hotărât ca Reşiţa să primească 3,8 milioane lei pentru subvenţionarea încălzirii.

O a doua rectificare, care se speră că va avea loc până la final de an, este legată de un capitol care, în opinia lui Frunzăverde, a fost subfinanţat dramatic în ultimii patru-cinci ani, cel al cheltuielilor curente şi de capital. AGERPRES

Bugetul Consiliului Judetean Caras-Severin a fost rectificat

Consilierii judeteni din Caras-Severin, reuniti pe 6 decembrie in sedinta extraordinara, au aprobat proiectul de hotarare privind rectificarea bugetului Consiliului Judetean pe anul 2008.

Prin rectificarea bugetului de stat, bugetului propriu al Consiliului Judetean Caras-Severin i-au fost repartizate aproape 4,5 milioane lei, reprezentand sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata, pentru finantarea cheltuielilor descentralizate.
(mai mult…)

Evenimente

Inovatie

Urbanism

Servicii Publice

Mediu

CALENDAR EVENIMENTE