Conducerea Consiliului Judeţean Vaslui a anunţat luni că bugetul propriu al instituţiei pentru anul în curs nu acoperă decât jumătate din cheltuieli, din suma alocată de 228.439.224 lei numai cheltuielile de personal fiind de 40.843.000 lei.

‘Problemele judeţului sunt foarte multe iar până la colaps mai este doar un pas. Sunt consilii locale care au salarii pentru profesori doar pentru trei luni. De asemenea, nu au bani pentru plata salariilor pe tot anul pentru funcţionarii din primării. Este şi problema cofinanţării proiectelor. Majoritatea au bani doar pentru o parte de cofinanţare şi în aceste condiţii nu ştiu dacă putem vorbi de dezvoltare, ci mai degrabă de stagnare’, a declarat preşedintele CJ, Vasile Mihalachi, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că le-a cerut tuturor şefilor de instituţii din subordinea CJ Vaslui să analizeze „la sânge” activitatea fiecărui angajat în parte iar acolo unde se constată nereguli să se treacă la concedieri. ‘Există angajaţi care nu au activitate. Am cerut ca fiecare angajat în parte să dea socoteală în ce priveşte munca pe care o prestează. Sunt unii care stau prin birouri şi nu fac nimic. Aceştia vor pleca acasă. Nu sunt bani pentru salarii şi trebuie să ne despărţim de o parte din personal şi primii care vor pleca vor fi salariaţii care nu îşi pot justifica munca’, a subliniat şeful CJ Vaslui. AGERPRES