Bugetul municipiului Bistriţa, care a fost supus aprobării marţi într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, este afectat anul acesta de un deficit financiar de circa 3%, în condiţiile în care cheltuielile depăşesc cu 4,656 milioane lei veniturile estimate pentru acest an.

Potrivit proiectului de buget votat de consilierii municipali, nivelul cheltuielilor va ajunge, anul acesta, la peste 170 milioane lei, din care 45% sunt reprezentate de cheltuielile de personal.

Cu toate acestea, cheltuielile cu salariile, inclusiv cele din domeniul învăţământului, au fost reduse faţă de anul trecut cu 15%, cea mai mare scădere, de 20%, suportând-o salariile aparatului propriu al primăriei şi ale angajaţilor din serviciile subordonate. În ceea ce priveşte veniturile, acestea au fost estimate la 166.140.000 lei, cu circa 7% mai mari decât în 2009, aceasta în condiţiile în care o parte dintre taxele şi impozitele locale au fost majorate cu cinci procente, în urma unei hotărâri de guvern luate anul trecut.

Din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul în curs, aproape 37 milioane lei vor merge pentru investiţii, suma alocată fiind cu 56% mai mare faţă de anul trecut. Printre principalele proiecte de investiţii se numără construcţia de locuinţe sociale, reabilitarea termică a blocurilor şi modernizarea infrastructurii. AGERPRES