Bugetul Aradului pentru pregătirea oraşului de sărbători şi organizarea evenimentelor din luna decembrie va fi la un sfert faţă de cel de anul trecut, după ce „ordonanţa austerităţii” a impus reducerea cheltuielilor publice, iar administraţia locală spune că va fi nevoită să renunţe la unele acţiuni publice, dacă nu obţine sponsorizări.
Reprezentanţii Primăriei Arad au declarat că în acest an bugetul alocat de sărbătorile de iarnă nu poate depăşi suma de 330.000 de lei, faţă de 1.200.000 de lei anul trecut.
„Ca urmare a ordonanţei austerităţii, cheltuielile pentru sărbătorile de iarnă din luna decembrie nu trebuie să depăşească 330.000 de lei. Prin comparaţie cu sumele cheltuite cu organizarea evenimentelor de la finele anului trecut, putem spune că necesarul ar fi de aproximativ 1.200.000 lei. Se are în vedere ca acoperirea acestei diferenţe dintre nevoie şi limitările impuse de Guvern să se facă prin atragerea de sponsorizări, dar se ia în calcul şi organizarea unui număr mai mic de evenimente”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.
Primăria Arad şi-a redus şi anul trecut cheltuielile cu manifestările dedicate sărbătorilor de iarnă, iar Târgul de Crăciun s-a desfăşurat într-un spaţiu mai restrâns faţă de anii anteriori şi cu jumătate din buget. De Revelion, cel mai cunoscut artist invitat a fost din România, respectiv cântăreaţa Loredana Groza.
De asemenea, în decembrie 2022 oraşul a avut iluminat festiv doar în zona centrală şi în principalele intersecţii rutiere, iar instalaţiile folosite au fost cele cumpărate în anii trecuţi.
Una din cheltuielile majore de anul trecut a fost făcută cu bradul instalat în faţa Palatului Administrativ, care pentru prima dată a fost unul artificial şi a costat 100.000 de euro. Bradul înalt de 20 de metri va fi folosit şi în acest an şi în anii care vor urma, astfel că la acest capitol municipalitatea reuşeşte să elimine o cheltuială. AGERPRES