paval_vasile_2008.jpgPrimarul din Vaslui, Vasile Paval, a anuntat ca municipalitatea va dispune in 2009 de un buget cu mult redus fata de cel al anului trecut.

Primarul a spus ca se vede nevoit sa reduca substantial investitiile. Resursele financiare existente vor acoperi cheltuieli bugetare in valoare de 125,43 milioane lei, nivelul cheltuielilor fiind mai mic fata de 2008 cu 15% la bunuri, servicii si cheltuieli de personal si cu 50% mai putin la capitolul investitii.

„Prioritare vor fi in acest an foarte dificil din punct de vedere financiar lucrarile incepute in anul 2008. Din pacate, nu vom putea realiza in totalitate ceea ce ne-am propus. Pentru ca sectoare importante, cum ar fi educatia, sa nu aiba de suferit, am preferat sa reducem acolo unde s-a putut din cheltuieli”, a declarat primarul Vasile Paval, care a adaugat ca 45,7% din bugetul total a ajuns la invatamant si 10% la capitolul protectie sociala. Primaria intentioneaza sa atraga 80 de milioane lei din alte surse, in vederea realizarii unor proiecte privind modernizarea infrastructurii.