Buget participativ pentru un cartier din Cluj-Napoca

boc_emil1.jpgEmil Boc spune că Primăria Cluj-Napoca lansează, în premieră naţională, construirea unui buget participativ pentru un cartier al oraşului. În acest fel, ar urma să fie finanţate o serie de proiecte pe care le propun cetăţenii.

“Prin implementarea acestui proiect vrem să devenim un model de bune practici. Suntem primul oraş din România care aplică un buget participativ, este vorba despre un proces nou, un demers civic fundamental, o formă de respect pentru plătitorul de impozite şi taxe şi de implicare a cetăţeanului în procesul decizional. Avantajul pentru Cluj-Napoca este că avem o societate civilă activă şi implicată, avem universităţi, iar primăria pune aceste avantaje împreună şi oferim cetăţenilor un proces transparent de utilizare a banului public. Vom începe un proces pilot pentru cartierul Mănăştur şi vom avea consultări cu populaţia de aici, pentru a stabili ce sumă să fie alocată special pentru proiectele locale, din cartier, propuse de cetăţeni”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, primarul Emil Boc.

El a subliniat faptul că o parte din propunerile cetăţenilor din Mănăştur vor fi finanţate ca obiective de investiţii prin bugetul pe 2013 al oraşului. În cadrul procesului consultativ vor fi organizate şedinţe publice, dezbateri participative, cu cetăţenii pentru stabilirea priorităţilor cartierului. AGERPRES