Buget de austeritate pentru municipiul Giurgiu

iliescu_lucian_2008.jpgConsiliul Local Municipal Giurgiu a aprobat bugetul pentru acest an, care, din cauza crizei economice, reprezinta doar o treime din bugetul pe anul trecut.

“Bugetul din acest an reprezinta doar 37% din bugetul pe anul trecut, e un buget de austeritate si trebuie sa ne gandim cum o sa ne descurcam in acest an”, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu. El a afirmat ca bugetul aprobat a avut in vedere doar sursele si veniturile locale, fara a lua in calcul bugetul national, care nu a fost inca aprobat.

Primarul municipiului spera ca, dupa aprobarea bugetului la nivel national, bugetul municipiului Giurgiu sa ajunga la peste 50 de procente din cel de anul trecut. In aceste conditii, a spus el, va trebui sa se renunte la multe proiecte de refacere a drumurilor si trotuarelor din oras, mentinandu-se insa alte investitii incepute si promovandu-se in special cele care pot fi realizate cu fonduri externe.

Printre acestea, primarul Iliescu a enumerat refacerea garii din municipiu, pentru care au fost promise fonduri de la Ministerul Transporturilor, realizarea unor supermarket-uri cu sprijinul firmelor private, imbunatatirea infrastructurii din regiunea de granita Giurgiu-Ruse, care se poate realiza din fonduri europene, dar si finalizarea unor lucrari incepute si care trebuie finalizate, cum ar fi refacerea Ateneului Nicolae Balanescu sau punerea in functiune a unui spatiu pentru organizarea de tabere si activitati scolare si pentru tineret, in padurea Balanoaia de la marginea municipiului.