bacinschi_decebal.jpgConsilierii locali au aprobat, marţi, un buget de peste 171 de milioane de lei pentru municipiul Focşani în 2010. Bugetul iniţial propus de municipalitate a fost de 168 de milioane de lei, însă consilierii locali au aprobat 34 de amendamente prin care a fost suplimentat bugetul cu 2,8 milioane de lei.

Sursa de venituri identificată pentru aceste amendamente o reprezintă subvenţia la energia termică unde municipalitatea mai are de încasat bani de la bugetul de stat.

Cea mai mare sumă din amendamente, peste 1,5 milioane de lei, este destinată reabilitării unor străzi din municipiu. “Dacă permite vremea, luni vom începe lucrările şi trebuia să avem asigurate sumele”, a afirmat primarul Decebal Bacinschi.

Specialiştii primăriei au estimat un grad de încasare a impozitelor şi taxelor locale curente aferente anului 2010 în procent de 80%, iar în ceea ce priveşte restanţele se estimează un grad de recuperare de 50%. Priorităţile municipalităţii în 2010 vor fi ‘reabilitarea termică a faţadelor imobilelor, reabilitarea sistemului de energie termică, refacerea infrastructurii stradale’. AGERPRES