Buget de 158 milioane de lei pentru Zalău, pe 2016

zalau_primaria.jpgMunicipiul Zalău are, pentru anul 2016, un buget total de 158 milioane de lei, acesta fiind aprobat în cadrul şedinţei de Consiliu Local de luni. Singurii care au votat împotrivă au fost cei patru consilieri locali ai PSD. Bugetul prevede cheltuieli de 130,7 milioane de lei la secţiunea de funcţionare şi 27, 3 milioane de lei pentru secţiunea de dezvoltare, sumă ce include şi excedentul de 24,6 milioane de lei din 2015.

“Am şi eu o întrebare. Mă gândesc ce se întâmpla dacă nu exista acel fond de 24 de milioane. Vă daţi seama dacă fondul de dezvoltare, la ora actuală, pe 2016, este de 27 de milioane din care 24 e excedentul din 2015, mi se pare enorm de puţin. Şi, aşa ca o observaţie generală, am impresia că bugetul s-a constituit ca o sumă simplă a nevoilor instituţiilor subordonate primăriei. Eu aş fi vrut ceva mai mult, să fie un coordonator care tocmai menirea asta o are, să dea o direcţie de dezvoltare a municipiului, nu efectiv să colectăm toate costurile, toate nevoile de la instituţiile subordonate şi să le punem într-o pagină de buget. O să ne întâlnim în felul acesta cu aceeaşi situaţie şi cu aceleaşi nemulţumiri”, a precizat, înaintea votului final, consilierul local social democrat Teodor Bălăjel.

La partea venituri, bugetul preconizează încasări de 11,7 milioane de lei de la persoane fizice şi 16,2 milioane de lei de la persoane juridice. La partea de cheltuieli, bugetul Zalăului prevede 15, milioane de lei pentru Direcţia Generală de Administrare a Domeniului Public, 3,7 milioane de lei pentru Poliţia Locală, 55, 6 milioane de lei pentru învăţământ, 3,86 milioane de lei – sport, 12,67 milioane de lei – asistenţă socială, 4,5 milioane de lei reparaţii străzi şi cinci milioane de lei pentru subvenţionarea transportului în comun. (AGERPRES