radulescu_romeo.jpgConsiliul Local al primariei municipiului Ramnicu Valcea a aprobat un buget de zece milioane de euro aferent constructiei unui nou pod peste raul Olanesti in zona centrala a municipiului, a declarat, vineri viceprimarul Romeo Radulescu.

„Acest pod va face parte din inelul central de circulatie, actualul pod Vinerea Mare se va degreva de traficul intens, va fi un fel de sens giratoriu. Banii sunt din fonduri structurale”, a spus Radulescu.

Acesta a adaugat ca proiectul a fost trimis la Craiova, la Agentia de Dezvoltare Regionala, iar intr-o luna va urma licitatia propriu-zisa pentru faza de executie. „Daca lucrurile merg cum trebuie, in martie 2010 vor incepe efectiv lucrarile. Intre cele doua poduri existente cel vechi si cel care va fi construit, vom avea un parcaj tip esplanada, suspendat deasupra raului Olanesti. Aceasta mi se pare de departe, cea mai reusita idee”, a mai spus Radulescu.

Raul Olanesti traverseaza centrul municipiului Ramnicu Valcea de la vest la est. In prezent exista doua poduri care traverseaza acest rau, unul chiar in zona centrala, pe Calea lui Traian, dar studiile de trafic au demonstrat necesitatea a cel putin inca doua poduri rutiere. AGERPRES