Bucurestiul va primi un sistem informatic german pentru rezolvarea situatiilor de urgenta

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al municipiului Bucuresti va primi un sistem informatic german din partea Universitatii Tehnice din Karlsruhe pentru rezolvarea situatiilor de urgenta.
Anuntul a fost facut de Fritz Gehvauer, reprezentantul Universitatii Tehnice, la o conferinta de presa, prilejuita de aplicatia proiectului Atlas 2007. Proiectul Atlas cuprinde o aplicatie practica si teoretica, ce s-a derulat in aceasta saptamana, in Capitala, sub directa indrumare a specialistilor germani. Proiectul Atlas 2007 a prevazut, pe 2 octombrie, o simulare a unui cutremur de peste 7 grade pe scara Richter, in str. Frigului nr. 18.

La exercitiul practic au fost prezente efective ale tuturor serviciilor deconcentrate din subordinea Prefecturii Capitalei, care au participat la un scenariu nestiut si gandit de partea germana. La conferinta de presa, prefectul Capitalei, Catalin Deaconescu, si colaboratorii germani au apreciat interventia echipelor de interventie romane, pe tot parcursul celor 12 ore de desfasurare. “Daca ar fi sa comparam echipele prezente la Bucuresti cu cele din Germania, pot spune ca sunt destul de bine pregatite pentru astfel de interventii”, a declarat Fritz Gehvauer.

In acest context, col. Dumitru Tudorica a aratat ca totusi municipalitatea are nevoie de masuri speciale pentru situatii de urgenta. El a spus ca mai trebuie cumparate macarale, excavatoare, sisteme de cautare a fortelor vii, sisteme de comunicatii si dezvoltarea unei tehnici de interventie. “Trebuie sa avem capacitatea sa mobilizam utilajele specializate in primele 12 ore, numite ore de aur, pentru ca apoi situatia se poate rezolva si cu alte ajutoare. Consider ca si noi ca reprezentanti ai autoritatii locale am avut de invatat de la acest exercitiu”, a declarat prefectul Catalin Deaconescu. El a spus ca planurile de interventie pentru situatii de urgenta trebuie reactualizate si imbunatatite, insa este increzator in capacitatea specialistilor romani.