iluminat_sarbatori1.jpgBucureştiul va fi iluminat festiv de sărbători cu peste 2,5 milioane de beculeţe ecologice, începând cu data de 4 decembrie. Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) remis joi, Primăria Capitalei va crea pentru bucureşteni, şi nu numai, o atmosferă feerică, prin milioane de beculeţe care vor împodobi străzile şi bulevardele.

La fel ca în marile capitale europene, Bucureştiul va fi decorat exclusiv cu beculeţe de tip LED, care consumă de zece ori ori mai puţin decât cele clasice. Pe lângă milioanele de beculeţe, Primăria Capitalei a pregătit în acest an un element-surpriză: în premieră, mai multe clădiri emblematice din Bucureşti vor fi împodobite cu holograme cu tematica sărbătorilor de iarnă. Astfel, bucureştenii se vor putea bucura de aspectul inedit pe care îl vor îmbrăca Academia de Studii Economice, sediul vechi al Primăriei Capitalei din bulevardul Regina Elisabeta, Cercul Militar Naţional, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism ‘Ion Mincu’, dar şi locuri reprezentative precum Piaţa Roma, situată la intrarea în Centrul Istoric.

Proiecţiile de tip hologramă au costuri mult mai reduse comparativ cu sistemul clasic de iluminat ornamental şi au marele avantaj că nu necesită intervenţii pe suprafeţele clădirilor, reprezentând una dintre puţinele practici de iluminat agreate pentru clădirile cu valoare istorică. Proiecţiile reprezintă singura soluţie prin care se evită intervenţiile de montare a instalaţiilor, uneori agresive, la nivelul faţadei construcţiilor, precizează PMB. Traseele bucureştene iluminate festiv, cu ajutorul Luxten, care oferă gratuit sistemele de iluminat, totalizează 21,3 kilometri. AGERPRES

iluminat_sarbatori2.jpg