Primaria Capitalei negociaza cu BEI deschiderea unei linii de credit in valoare de 200 milioane de euro, suma necesara cofinantarii unor proiecte municipale, din fondurile structurale, a declarat Cristina Parvulescu, directorul Directiei Managementul Creditelor Externe.
Potrivit Cristinei Parvulescu, municipalitatea a intocmit proiecte in valoare de 600 de milioane de euro, care ar urma sa fie finantate, incepand cu 2007, din fondurile structurale. „Pentru a putea accesa fondurile structurale, de la 1 ianuarie 2007, municipalitatea trebuie sa aiba – pe langa proiecte – si sumele necesare pentru cofinantare. Linia de credit BEI va reprezenta sursa de cofinantare a proiectelor pentru care Primaria va incerca sa obtina fonduri europene”, a precizat Parvulescu.

Municipalitatea intentioneaza sa investeasca 600 de milioane de euro, incepand de anul viitor, in proiecte de „regenerare urbana”, in sistemul educational al Capitalei si infrastructura stradala. Finantarea acestor proiecte se va face, potrivit intentiilor municipale, din fondurile structurale europene, pe care Romania le va putea odata devenita membra UE. In 2005, municipalitatea avea deja contractate credite externe (de la BEI, BERD si Banca Mondiala) in valoare totala de 405,1 milioane de euro. Tot anul trecut, municipalitatea a realizat o emisiune de obligatiuni in valoare de 500 de milioane de euro.