Primaria Capitalei va introduce un sistem prin satelit cu ajutorul caruia va putea tine mai usor evidenta terenurilor si va putea urmari modul in care sunt utilizate acestea, primul pas in acest sens fiind acordul semnat cu Agentia pentru Comert si Dezvoltare a Statelor Unite (USTDA).
Primaria Bucuresti a primit un fond nerambursabil in valoare de 245.966 de dolari din partea USTDA, pentru dezvoltarea unui „sistem geospatial de e-government pentru planificarea si controlul dezvoltarii urbane”. Proiectul presupune crearea unei baze cu date cuprinzatoare despre evidenta terenurilor, incluzand si imagini din satelit, prin intermediul carora poate fi urmarita dezvoltarea urbanistica a orasului.

La finalizare, sistemul va furniza cetatenilor un „ghiseu unic” prin intermediul caruia utilizatorii vor putea identifica adrese postale. Prin acest sistem va fi posibila si umarirea, in sistem on-line, a stadiului in care se afla solicitarile de eliberare a unor certificate de urbanism, autorizatii de construire, titluri de proprietate asupra terenurilor ori alte documente administrative.