Bucovina va fi promovată la Forumul de Cooperare Alpino-Carpatic din Polonia

nechifor_catalin2.jpgJudeţul Suceava va fi prezent la Târgul de Turism din voievodatul Podkarpakie, din Polonia, manifestare ce se desfăşoară în cadrul Forumului de Cooperare Alpino-Carpatic organizat de Asociaţiei Euroregiunii Carpatice Polonia, a declarat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor. El a spus că organizatorii au oferit pentru promovarea Bucovinei la acest târg un stand gratuit, în suprafaţă de 12 metri pătraţi, cazare şi servicii de catering.

Din delegaţia Sucevei vor face parte doi angajaţi ai Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică, CJ Suceava urmând să aprobe, în şedinţa de luni a deliberativului decontarea din bugetul judeţean a cheltuielilor necesare deplasării.
Nechifor a spus că prezenţa judeţului Suceava se justifică la acest eveniment având în vedere succesul de care s-au bucurat ediţiile anterioare, tematicile abordate, dar şi numărul mare de turişti polonezi din piaţa Uniunii Europene.

Preşedintele CJ Suceava a precizat că ediţia trecută a acestui târg a găzduit 230 de expozanţi, mulţi invitaţi din Polonia şi din alte ţări europene, precum Ucraina, România, Republica Slovacă, Spania, Austria, Croaţia, Estonia, Elveţia şi Italia. ”Importanţa ediţiei din acest an ce derivă atât din tematicile abordate, cât şi din diversitatea categoriilor şi ţărilor de provienţă ale participanţilor, precum şi locul semnificativ pe care îl ocupă turişii din Polonia în structura turiştilor străini proveniţi din Uniunea Europeană care vizitează Bucovina, respectiv locul şase în 2012, reprezentând 7% din totalul turiştilor din pieţele Uniunii, constituie motive pentru care participarea Consiliului Judeţean la acest forum este justificată”, a spus Nechifor. AGERPRES