nechifor_catalin2.jpgBucovina se află pe locul doi în ţară ca destinaţie turistică, politicile publice şi parteneriatele private din ultimii ani, în acest sector, dovedindu-şi eficienţa, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor.

”Dacă în perioada 2008-2011 a fost o scădere abruptă – adică în 2009 turiştii sosiţi au fost mai puţini cu 9 % – scăderea a continuat cu 7,43 % . A început un uşor reviriment şi, în 2015, creşterea netă faţă de 2014 este de 19,1 % (…) În Bucovina au venit cu 50.000 de turişti în plus şi 117.000 de înnoptări în plus şi asta înseamnă venituri, taxe şi impozite şi consum pe orizontală precum şi că PIB-ul Sucevei a avut de câştigat”, a arătat Nechifor.

El a spus că, în ultimii patru ani, au existat activităţi de promovare puternică în judeţ, pe grupuri ţintă limitate, dar şi la evenimente de profil internaţionale. ”Am fost la târgurile europene de tradiţie şi la cele din România. Un aport important îl are prezenţa noastră peste hotare. A contat foarte mult în creşterea turismului şi organizarea unor noi evenimente importante. De amintit Suceava Air Show, suntem la a treia ediţie a Festivalului ”Comorile muntelui”, la Horodnic avem deja redefinită o zonă importantă de evenimente care atrage şi pune în bună colaborare localităţile din zonă. Aici avem două evenimente cu mult public: Târgul de cai şi ‘Legendele şi tradiţiile bucovinene’, care este la a treia ediţie”, a spus Nechifor.

El a mai amintit de modernizarea Transrarău, care, din anii ’80, nu mai fusese reabilitat. ”Acum putem spune că suntem în acel format de competiţie alături de alte două trasee, Transalpina şi Transfăgărăşan. Vara şi chiar şi iarna, vin foarte mulţi turişti să se bucure de munte şi de peisaje superbe”, a arătat Nechifor.

Preşedintele CJ Suceava a adăugat că, din luna august, se va construi pe Piatra Şoimului platforma de tip sky-walk, cu podea de sticlă, unică în ţară. ”Am reuşit ca Bucovina să devină importantă în Romania. La nivel naţional suntem prima destinaţie ca şi creştere economică. În topul preferinţelor turiştilor suntem pe locul doi”, a spus Nechifor. AGERPRES