Braşovul ar putea fi al doilea oraş din ţară, după Bucureşti, care să aibă un bazin olimpic omologat pentru competiţii internaţionale, se precizează într-un comunicat transmis în urma discuţiilor purtate joi, la Primăria Braşov, de Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, primarul Braşovului George Scripcaru, şi preşedintele Secţiei de Nataţie a Clubului „Corona” Braşov, consilierul local Toro Tamaş.

„Am venit să discutăm un proiect de colaborare atât pentru înotul de performanţă, cât şi pentru înotul ca sport de masă. Este prima întâlnire de acest fel, am găsit o serie de soluţii şi în cel mai scurt timp vom avea date concrete. Înotul este un sport frumos, un sport care te dezvoltă armonios dar care nevoie de cel puţin patru ore de antrenament pe zi pentru a ajunge la marea performanţă. Pentru acest lucru trebuie să ai şi condiţii bune, iar la Braşov există, fără doar şi poate. Am găsit înţelegere la Clubul „Corona” şi la autorităţile locale din Braşov şi mă bucur să văd că acest oraş deţine un bazin atât de frumos. Am încredere că vom dezvolta lucruri în direcţia pe care ne-o dorim”, a subliniat preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

„Braşovul ar putea avea al doilea bazin olimpic din România, omologat internaţional, mai ales că reabilitarea a fost făcută tocmai pentru a întruni condiţiile pentru astfel de competiţii. Am pornit demersurile pentru acest lucru, va veni o comisie de specialitate din cadrul federaţiei pentru a vedea exact de ce dotări mai avem nevoie şi care sunt etapele necesare. Ca prim pas, încercăm să găsim soluţii pentru organizarea de competiţii naţionale de înot, sub egida Federaţiei Române de Nataţie. Am discutat deja acest aspect cu preşedintele federaţiei, Camelia Potec, vom face o solicitare oficială pentru aceasta şi vom parcurge etapele procedurale necesare. Avem cea mai bună infrastructură de pregătire din Braşov pentru sport de performanţă, trebuie să o valorificăm cât mai mult, şi ne dorim cât mai multe evenimente importante”, a spus primarul George Scripcaru.

„În urmă cu un an şi jumătate am pus bazele Secţiei de nataţie a Clubului „Corona”. Avem peste 100 de copii înscrişi şi legitimaţi, avem şase antrenori, avem staff bun şi avem şi rezultate foarte bune la concursuri naţionale. Mă bucur că preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern a dat curs invitaţiei noastre. Este o oportunitate de promovare a nataţiei, unul dintre cele mai respectate sporturi individuale la nivel mondial”, a precizat Toro Tamaş, preşedintele Secţiei de nataţie a Clubului „Corona” Braşov.

Bazinul Olimpic de la Braşov a fost dat în folosinţă în luna aprilie 2013, după o reabilitare care a durat doi ani şi care a presupus practic o construcţie nouă, care are în prezent trei niveluri. Bazinul propriu-zis are 50x25x2 metri, 10 culoare şi 658 de locuri în tribună, din care 12 fiind special amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi. AGERPRES