Braşov: taxele şi impozitele locale nu se majorează în 2017, pentru al cincilea an consecutiv

Taxele şi impozitele locale pentru anul 2017 nu se majorează pentru al cincilea an consecutiv. Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Primăriei Braşov, începând din 9 ianuarie la ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite locale se vor putea achita taxele şi impozitele locale pentru locuinţe, terenuri, autoturisme, abonamente de parcare, până atunci la ghişeele instituţiei putând fi plătite doar amenzi şi taxe de timbru.

Există o singură modificare faţă de anul 2016, şi anume scutirea de taxe şi impozite pentru clădirile care sunt clasate ca monument istoric, de arhitectură sau arheologie, muzee ori case memoriale. De asemenea, sunt scutite de la impozit pe teren şi clădire un număr de opt asociaţii filantropice.

Este pentru prima dată când proprietarii de clădiri clasate ca monument istoric beneficiază de scutirea de impozit pe clădire, hotărârea fiind luată în şedinţa ordinară din luna decembrie 2016 a Consiliului Local Braşov. Proprietarii acestor clădiri trebuiau să depună până pe 31 decembrie 2016 o cerere în acest sens.Potrivit Direcţiei Fiscale, peste 900 de solicitări pentru scutirea de taxe şi impozite pentru clădirile clasate ca monument istoric au fost depuse până pe 31 decembrie.

În ceea ce priveşte impozitul pe clădiri, acesta diferă de zona în care se află imobilul şi poate fi de 194 de lei pentru un imobil cu suprafaţa de 64,24 mp situat în zona A şi de 104 lei pentru un imobil cu suprafaţa de 43,8 mp situat în zona D a municipiului. AGERPRES