Consilierii PSD din municipiul Braşov propun acordarea, de la bugetul local, a 1.000 de de vouchere, în valoare de 500 de lei fiecare, cetăţenilor cu vârsta peste 18 ani şi cu reşedinţa sau domiciliul în municipiul Braşov, care vor să îşi cumpere o bicicletă, clasică, simplă.

Consilierul local social-democrat Lucian Pătraşcu a prezentat acest proiect într-o conferinţă de presă, marţi, susţinând că suma totală de 500.000 de lei care ar fi alocată anual nu ar afecta bugetul municipalităţii.

Potrivit proiectului, înscrierile pentru participarea la acest program ar urma să se facă online, pe platforma primăriei, iar banii să se dea pe principiul „primul venit, primul servit”.

Conform proiectului, angajaţii Primăriei şi instituţiilor subordonate nu pot beneficia de aceste vouchere. Pe vouchere ar urma să fie tipărite datele personale ale beneficiarului – numele, prenumele, CNP-ul şi să fie menţionat explicit pe acestea că nu sunt transmisibile.
În situaţia în care produsul achiziţionat are o valoare mai mică de 500 de lei, pot fi achiziţionate, pe aceeaşi factură fiscală, mai multe produse din cele acceptate în proiect şi/sau accesorii: căşti de protecţie, dispozitive de iluminat şi semnalizare, sonerii, ciclocomputere, iar dacă are o valoare mai mare, diferenţa va fi suportată de cumpărător.

Proiectul precizează, de asemenea, şi condiţiile în care magazinele pot deveni participante la proiecte, cele care vând biciclete second-hand nefiind eligibile.

Conform consilierului PSD Lucian Pătraşcu, proiectul este unul care ar contribui cu adevărat  la transformarea Braşovului într-un oraş verde.