Ar putea fi o imagine cu text care spune „BRASOV START CPM 쓰LQG0 ToBACO FOSREEK RESTA RAN ROMA BRASOV LandA and NSE JISEF 23 de proiecte sportive vor fi finanțate, în acest an, de Primăria BraÈov Cinci dintre acestea sunt dedicate sportului de masă, iar celelalte sunt la categoria „Sport de performanță" 無 生 PRIMĂRIA BRASOV Relații suplimentare: Telefon 0268 405000 E-mail: contact@brasovcity.ro www.brasovcity.ro”

Un număr de 23 de proiecte propuse de cluburi şi asociaţii din sport vor fi finanţate anul acesta cu fonduri nerambursabile în valoare totală de 2,6 milioane de lei de la bugetul municipiului Braşov.

Conform unei informări transmise, joi, de Primăria Braşov, cele 23 de proiecte declarate câştigătoare în urma procedurii de selecţie acoperă o gamă variată de discipline, atât la nivel de performanţă, cât şi de masă, la nataţie la atletism, karate, fotbal, handbal, baschet, şah, tir sau ciclism.

Din totalul sumei de 2,6 milioane de lei, cea mai mare parte – 2,19 milioane de lei – va finanţa sportul de performanţă, sumele alocate la acest capitol fiind destinate cluburilor sportive pentru selecţia, pregătirea şi participarea la competiţii în vederea obţinerii de rezultate deosebite pe plan intern şi internaţional, dar şi pentru organizarea de evenimente publice de interes naţional şi internaţional

La categoria „Sportul de masă” au fost declarate câştigătoare trei proiecte care vizează dezvoltarea ciclismului la nivel de amatori, dintre care unul este pentru cei mici. Un alt proiect de la această categorie este dedicat incluziunii persoanelor cu dizabilităţi în comunitate, iar un altul este deja cunoscuta cursă cu obstacole a comunităţii, „Braşov Heroes”, proiect implementat de Fundaţia comunitară Braşov.

În ce priveşte sportul de performanţă, 6 dintre cele 18 proiectele câştigătoare sunt pentru promovarea sportului în rândul copiilor şi tinerilor. Astfel, municipalitatea va susţine dezvoltarea unor sporturi ca handbal, baschet, karate şi nataţie pentru cei mici, a precizat sursa citată. Celelalte proiecte, vizând categoria seniorilor, presupun susţinerea în practicarea atletismului, fotbalului, dansului sportiv sau tirului.

„Cred că avem cel mai mare număr de proiecte sportive de până acum finanţate de municipalitate. Faptul că am introdus categoria proiectelor dedicate sportului de masă şi acum avem deja 5 evenimente sportive declarate câştigătoare arată cât de mare este nevoia de a face sport în rândul braşovenilor”, a declarat primarul Allen Coliban. AGERPRES