Brăila a primit Trofeul de excelenţă Smart City la Gala Asociaţiei Municipiilor din România

Brăila a primit Trofeul de excelenţă Smart City la Gala Asociaţiei Municipiilor din România, care a avut loc pe 9 decembrie la Bucureşti, anunţul fiind făcut de primarul Brăilei, Marian Dragomir, printr-o postare pe o reţea de socializare.

Dragomir a amintit programele implementate anul acesta în municipiu, pentru care Brăila a primit Trofeul de excelenţă Smart City: programări cărţi de identitate on-line, rezervare parcare de domiciliu on-line, aplicaţie Brăila transport public, certificate de urbanism on-line, GIS – sistem informaţional geografic, plata de taxe şi impozite on-line, plata taxei tonaj greu on-line, petiţii on-line, wifi4you – program cu finanţare europeană semnat, apometre cu citire prin unde radio montate în aproximativ 1.700 de case, iluminat led cu diming şi telemanagement.

“Aceste programe implementate în Brăila ne situează în Topul Smart City, alături de Arad şi Hunedoara. Unele programe au fost realizate de societăţi specializate, iar altele de IT-iştii Primăriei, fără costuri. Orele de muncă şi implicarea colegilor se uită, programele rămân, iar orice iniţiativă care aduce mai multă transparenţă, inovaţie şi scuteşte brăilenii de drumuri ne determină să continuăm. Mulţumesc colegilor de la Primăria Brăila pentru implicare şi brăilenilor pentru încredere”, a scris Dragomir. AGERPRES