Clădirea în care funcţionează Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Botoşani va fi modernizată cu bani europeni, în baza unui proiect finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii, miercuri, la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a fost semnat contractul de finanţare pentru implementarea proiectului „Eficientizare energetică moderată a clădirii Palatului Administrativ din Botoşani”, care vizează renovarea şi creşterea eficienţei energetice a clădirii şi are o valoare totală de 12,3 milioane de lei.

Contractul a fost semnat de prefectul judeţului Botoşani, Sorin Cornilă, dar şi de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

„Este o reuşită, după o muncă de câteva luni împreună cu colegii din aparatul de specialitate. Am fost eficienţi, dovadă că astăzi doar noi, Botoşaniul, împreună cu prefecţii judeţelor Iaşi, Dolj şi Bistriţa Năsăud, am semnat contractele de finanţare, celelalte prefecturi urmând să finalizeze proiectele şi să semneze contractele”, a declarat prefectul de Botoşani.

Palatul Administrativ din Botoşani a fost construit în perioada 1970-1971, fiind dat în folosinţă în anul 1972, iar de atunci clădirea nu a mai fost supusă unor lucrări ample de renovare.

Clădirea are o suprafaţă construită la sol de 1.009 metri pătraţi, suprafaţa construită desfăşurată fiind de 4.773,52 metri pătraţi. AGERPRES