reabilitare1.jpgBotoşaniul este primul municipiu din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est care va implementa un proiect de reabilitare termică a blocurilor cu fonduri europene, primarul Ovidiu Portariuc şi directorul Agenţiei de Dezvoltare Nord-Est, Constantin Apostol, semnând, vineri, contractul de finanţare.

Proiectul prevede reabilitarea a 15 scări de bloc, cu 178 de apartamente şi are o valoare de 3 milioane de lei. Proprietarii imobilelor vor suporta 10% din costul investiţiei, diferenţa urmând a fi asigurată în proporţie de 30% de la bugetul local şi 60% din fonduri europene şi guvernamentale.

„La acest proiect este importantă nu cofinanţarea de 10% asigurată de locatari, ci acceptul acestora pentru reabilitarea scărilor de bloc. Sper ca oamenii să nu mai privească cu reticenţă acest proiect, după ce vor vedea cum încep lucrările, iar partea de cofinanţare poate fi suportată de orice cetăţean”, a declarat Ovidiu Portariuc.

Primarul Ovidiu Portariuc a dat asigurări că lucrările vor începe în primăvara anului viitor. El cere populaţiei să se implice în vederea creşterii confortului termic al apartamentelor. AGERPRES