Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, a participat la o acţiune civică de refacere a traseelor turistice din pădurea de la Ipoteşti şi de revopsire a „Observatorului”, locul din care pot fi văzute toate împrejurimile satului în care s-a născut Mihai Eminescu.

Iniţiativa aparţine Societăţii Cultural Artistice „Arlechin”, Clubului „Interact”, Centrului Judeţean de Voluntariat şi Consiliului Judeţean al Elevilor, care implementează proiectul „Pictăm Ipoteştiul în culorile Tineretului”, proiect finanţat din bugetul Consiliului Judeţean.

„Tinerii noştri frumoşi au renunţat la timpul lor liber pentru a ecologiza zona Lacului cu Nuferi, a vopsi Observatorul şi a reface marcajele turistice prin Codrii lui Eminescu. Consiliul Judeţean a susţinut financiar această acţiune, pentru că o considerăm una de o importanţă deosebită pentru judeţul nostru, iar implicarea atât de mare a tinerilor ne demonstrează că avem şi viitor, nu numai trecut”a declarat, pentru AGERPRES, Doina Federovici.

„Observatorul” este o construcţie metalică înălţată în vara anului 1989, care este formată din 87 de trepte, număr egal cu cel al poeziilor publicate în viaţă de Eminescu.

Traseul turistic de la Ipoteşti mai cuprinde „Lacul codrilor albastru”, care este încărcat cu flori de nuferi, „Stânca stearpă”, locul de unde Ipoteştii se văd ca în palmă, dar şi „Izvorul”, care l-a inspirat deseori pe poet în poeziile sale. AGERPRES