Presedintele Partidului Social Democrat Botosani, Constantin Contac (foto), ii cere daune de ordinul zecilor de miliarde de lei prefectului Cristian Roman, in urma semnarii la finele saptamanii trecute a ordinului de destituire din functia de presedinte al Consiliului Judetean Botosani.
Contac este de parere ca destituirea sa este un abuz in serviciu, avand in vedere ca nu a primit nici pana la aceasta data actul oficial care priveste suspendarea sa din functie si, mai mult decat atat, considera ilegale ratiunile prin care a fost facuta indepartarea sa de la conducerea Consiliului Judetean Botosani.

Actiunea va fi deschisa la Tribunalul Botosani si pentru aceasta au fost contactati avocati din capitala. Reamintim ca sfarsitul saptamanii trecute, prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, a dispus ordinul de destituire de la conducerea Consiliului Judetean Botosani a presedintelui PSD Constantin Contac.

Acesta din urma este de parere ca ordinul de destituire nu trebuia emis deoarece nu se afla in stare de incompatiblitatre cu fiul sau, Liviu Contac, director la Directia Judeteana de Drumuri si Poduri, care si-a depus demisia pe data de 18 august. Conform ordinului emis de prefectul Roman, destituirea presedintelui CJ s-a facut ca urmare a starii de incompatibilitate dintre cei doi si faptul ca nici unul nu a renuntat la functie in termen de 60 de zile de la numirea in functie, dupa alegerile de la Consiliul Judetean din data de 22 august anul trecut.