Consiliul Judetean Botosani va trebui sa-si modifice bugetul si sa transfere Consiliilor locale aproximativ 37 de miliarde de lei ca sume de echilibrare a bugetelor, potrivit hotaririi Curtii de Apel Suceava.
Curtea de Apel Suceava a judecat recursul formulat de Consiliul Judetean Botosani impotriva sentintei Tribunalului Botosani in actiunea inaintata, in luna ianuarie 2005, de Prefectura Botosani, care a contestat modul in care a fost stabilit bugetul CJ Botosani. Prefectura Botosani a apreciat ca autoritatea judeteana si-a insusit nejustificat aproximativ 37 de miliarde de lei din fondurile care ar fi trebuit transmise pentru echilibrarea bugetelor comunelor si oraselor. Curtea de Apel Suceava a respins recursul CJ Botosani, mentinand decizia instantei de fond, care a apreciat ca CJ Botosani trebuia sa aloce fonduri pentru echilibrarea bugetelor localitatilor.

Suma respectiva, de aproximativ 37 de miliarde de lei, era inclusa in bugetul votat de CJ Botosani pentru finantarea caminelor de batrani, centrelor medico-sociale si spitalelor din judet. Dupa aflarea sentintei, vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani, Dorin Ciustea, a declarat ca bugetul propriu al institutiei pe care o conduce va fi modificat potrivit deciziei instantei, cu toate consecintele. El a apreciat ca Prefectura Botosani ar trebui sa prezinte solutii pentru scoaterea din impas a bugetului Consiliului Judetean.