Economistul Adrian Constantinescu a fost învestit, sâmbătă, în funcţia de prefect al judeţului Botoşani, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Instituţia prefectului. El îl înlocuieşte în funcţie pe Cristian Roman, care a devenit, printr-o hotărâre a Executivului, inspector guvernamental.

Adrian Constantinescu, care a fost, până în prezent, şef al Serviciului de inspecţie fiscală din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, a fost învestit în funcţie de ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi.

‘Astăzi, când România trece printr-o perioadă de criză economică, judeţul nostru are nevoie mai mult de cât oricând de o echipă de oameni integri, de oameni competenţi, de oameni care, în ceea ce fac, dau dovadă de profesionalism’, a subliniat, în discursul său, noul prefect.
La rândul său, fostul prefect i-a recomandat succesorului său să evite influenţa politică în exercitarea atribuţiilor de prefect.

‘Mi-aş permite să dau un sfat noului prefect: legea să fie întotdeauna cea care să ii dicteze deciziile, chiar dacă pentru asta va trebui să înfrunte riscuri de altă natură. Îl asigur că aceasta este calea corectă de urmat şi că doar astfel va reuşi în noua misiune încredinţată. Administraţia nu e o joacă, pentru că astfel tratată cetăţenii sunt cei care ar avea de suferit. Iar politicul, dacă penetrează prea mult în această zonă, poate fi nociv’, a afirmat Roman.

Tot sâmbătă, în cadrul aceleaşi ceremonii, a fost învestit în funcţie şi noul subprefect, Sebastian Tocariu. Acesta o va înlocui pe Silvana Tudorache. AGERPRES