Bogdan Bogza, fost membru al Partidului Democrat Liberal, fost contracandidat al Elenei Basescu la functia de secretar general al Organizatiei de Tineret a PD-L, si-a lansat oficial candidatura ca independent pentru ocuparea fotoliului de primar al sectorului 1.
El a mentionat ca intentioneaza sa solutioneze problemele locuitorilor din sector prin aplicarea a sase proiecte, fiecare dintre ele avand indicator de eficienta, termen de finalizare si indicarea resurselor financiare.

Proiectele independentului Bogza vizeaza reducerea la zero a birocratiei in administratia sectorului 1, crearea unui culoar cultural pietonal prin infiintarea de infochioscuri, realizarea unui trafic si de parcari civilizate, asigurarea securitatii in scoli, pe strazi si in parcuri, construirea de locuinte sociale si amenajarea de noi parcuri si spatii in spatele blocurilor din sector.

Bogdan Bogza (26 de ani) s-a nascut in Galati. In perioada mai 2005 – septembrie 2006, a fost consilierul vicepresedintelui PD Cezar Preda, ulterior consilier la cabinetul ministrului Integrarii Europene, Anca Boagiu, consilier al presedintelui Impact SA, Dan Ioan Popp. De asemenea, candidatul independent la Primaria Sectorului 1 a detinut functia de consilier parlamentar la cabinetul presedintelui Comisiei de aparare, ordine publica si siguranta nationala, Costica Canacheu.

Bogdan Bogza a fost membru al Organizatiei de Tineret a PD-L Sector 1. Conducerea acestuia i-a retras calitatea de membru „pentru grave prejudicii aduse imaginii partidului”, dupa ce a adus acuzatii liderilor organizatiei.