Municipalitatea gălăţeană derulează un nou contract cu finanţare europeană pentru creşterea performanţei energetice a trei blocuri de locuinţe, după ce în urmă cu câteva luni a semnat alte patru contracte de acest gen pentru încă şapte blocuri, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu.

Potrivit acesteia, valoarea totală a proiectului este de 4.413.350 de lei, din care 2.518.162 de lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă. Perioada de implementare este de 13 luni. Schema de finanţare a cheltuielilor eligibile: 60% – fonduri nerambursabile, 20% – contribuţia municipiului Galaţi şi 20% – contribuţia asociaţiei de proprietari.

Obiectivul specific al proiectului constă în creşterea performanţei energetice a celor 200 de apartamente ale blocurilor, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor prin reducerea cu minim 40% a consumurilor pentru încălzire şi scăderea energiei consumate.
Implementarea proiectului are ca scop creşterea gradului de confort termic şi creşterea suportabilităţii cheltuielilor prin reducerea consumurilor. Aceste obiective vor fi atinse prin anveloparea clădirii, termoizolarea intradosului la casa scării, termohidroizolarea terasei, schimbarea tâmplăriei cu sistem termopan, schimbarea şi izolarea conductelor de la subsolul blocului pentru alimentare cu agent termic de încălzire şi apă caldă menajeră.

În domeniul investiţiilor în eficienţa energetică a blocurilor de locuinţe municipiul Galaţi a semnat în total cinci contracte de finanţare, cu o valoare totală de 15.310.218 lei. AGERPRES