anghel_cristian09.jpgUn numar de sapte blocuri din municipiul Baia Mare urmeaza a fi reabilitate termic in cel mai scurt timp. Primarul municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a declarat, luni, ca documentatia pentru aceste blocuri de locuinte, care urmeaza a fi reabilitate in cadrul

Programului national de crestere a performantelor energetice pentru apartamentele construite in perioada 1950-1990, a fost depusa la Ministerul Dezvoltarii.

„Imediat dupa primirea avizului din partea ministerului vor demara lucrarile de reabilitarea termica a blocurilor. 60 de asociatii de proprietari au primit deja contractele care au intrat in programul de inventariere, au fost semnate 22 de contracte, insa doar sapte au documentatie completa conform normelor cerute de minister. Alte 11 dosare sunt in curs de finalizare. Speram sa terminam de inventariat toate blocurile de locuinte din Baia Mare care se incadreaza in normativele prevazute de lege. Lucrarile de izolare termica a celor sapte blocuri incep imediat ce primim din partea ministerului avizul favorabil”, a spus edilul municipiului Baia Mare.

Costurile de izolare termica a blocurile sunt suportate in proportie de 60% de bugetul de stat, 30% de bugetul local si 10% de proprietar, astfel ca proprietarul unui apartament din blocurile care urmeaza a fi izolate termic la exterior participa cu aproximativ 3.000 de lei la lucrarile de izolare termica a blocului. Primarul Cristian Anghel a precizat ca prin reabilitarea termica a blocurilor creste confortul termic pe timp de iarna, iar factura de plata a utilitatilor, indeosebi la gaz metan, este mult mai scazuta.