Lucrarile de anvelopare termica a 12 blocuri de locuinte din orasul argesean Topoloveni au inceput joi, investitia fiind inclusa in Programul national multianual privind cresterea performantei energetice a imobilelor cu destinatie de locuit.

Lucrarile vor consta in inlocuirea usilor metalice exterioare de la scarile de intrare in bloc cu tâmplarie din PVC si geam tip termopan, izolarea termica a terasei si acoperirea cu tabla, izolarea termica a fatadei cladirilor cu termosistem si zugraveli si optional inlocuirea ferestrelor cu tâmplarie tip termopan.

La Topoloveni au fost deja reabilitate termic 11 blocuri de locuinte, doua in anul 2006 si noua in perioada 2008 – 2009, fiind singurul oras din judet in care s-au realizat astfel de lucrari cu finantare de la buget. Finantarea lucrarilor efectuate in cadrul Programului national multianual privind cresterea performantelor energetice la blocurile de locuinte se realizeaza cu 50% contributie a Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, 30% fonduri asigurate de administratiile locale si 20% bani de la asociatiile de proprietari.

In orasul Topoloveni exista 48 de blocuri de locuinte, cu un total de 1.887 de apartamente, având un regim de inaltime de trei sau patru etaje si o vechime cuprinsa intre 13 si 24 de ani. Blocurile sunt construite cu acoperis tip terasa, structura fiind din panouri prefabricate sau in cadre de beton armat. Conform unui studiu comandat de administratia locala, pierderile de energie termica sunt cauzate in proportie de 10% neetansarii usilor si ferestrelor, 20% neizolarii termice a teraselor, restul pierderilor inregistrându-se din cauza izolarii termice necorespunzatoare a fatadelor. Prin realizarea anveloparii termice se estimeaza o reducere a consumului de energie termica cu 25 – 40%. AGERPRES