BitDefender Security for Mail Servers a primit certificarea GOLD la primul test comparativ antispam desfasurat live de publicatia independenta Virus Bulletin.

„VB Spam Gold” a fost distinctia oferita dupa testarea produsului pe platforma SuSE10Linux, ca extensie a Postfix Mail Transfer Agent (MTA). Rezultatele au confirmat faptul ca BitDefender Security for Mail Servers are cea mai scazuta rata de rezultate fals-pozitive fata de alte produse de securitate participante la test.

Virus Bulletin a comparat sase produse antispam diferite, recurgand la mai multe serii de teste. Acestea au urmarit atat rata de spam detectata, cat si rezultatele fals-pozitive identificate de produsele antispam. Fiecare test a constat in analizarea unui numar de 1.677 emailuri legitime si 24.320 mesaje nesolicitate. Distinctia „VB Spam Gold” a fost oferita produselor a caror rata de detectie a spamului a fost mai mare de 77,02%, rata de raspunsuri fals-pozitive trebuind sa se incadreze sub 5,68%. Ratele obtinute de BitDefender Security for Mail Servers au fost mult mai bune decat standardele Virus Bulletin: 84,20% pentru detectia spamului si 1,49% pentru raspunsurile fals-pozitive.

Virus Bulletin este una dintre cele mai prestigioase publicatii independente dedicata pietei de securitate antispam si antimalware. Testele sale se concentreaza atat pe ratele de detectie si viteza de scanare, cat si pe modul de reactie al produselor la scanarea unui set de fisiere cunoscut ca fiind neinfectat. Pentru a afisa emblema VB100, orice produs antivirus trebuie sa demonstreze o detectie a tuturor virusilor activi in diverse medii ale utilizatorilor, atat la scanarea la cerere, cat si la accesarea fisierelor. Nu in ultimul rand, produsele certificate de Virus Bulletin nu trebuie sa genereze raspunsuri „fals-pozitive” la scanarea unui set de fisiere neinfectate.

„Participarea la astfel de teste, mai ales la cele derulate de Virus Bulletin, este obligatorie pentru noi, in masura in care scopul nostru este sa ne asiguram continuu nu doar de alinierea produselor la oferta competitiei, dar si de ocuparea pozitiei fruntase in piata”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technology Officer, BitDefender. „Aceste teste ne tin cu picioarele pe pamant si ne ajuta sa intelegem ce, unde si cum trebuie imbunatatit in produsele noastre, astfel incat BitDefender sa ofere utilizatorilor cea mai buna protectie proactiva impotriva spamului si a altor amenintari informatice”.

BitDefender Security for Mail Servers este destinat serverelor de mail care ruleaza pe platformele Windows sau UNIX, asigurand un trafic de mail sigur datorita tehnologiilor pe care le reuneste: antivirus, antispyware, antispam, antiphishing, filtrare pe baza de continut si fisiere anexate. Datorita compatibilitatii sale cu majoritatea platformelor de e-mail existente, solutia ofera protectie permanenta impotriva noilor tipuri de programe periculoase si a tentativelor de furt de date importante si confidentiale.