BitDefender protejeaza impotriva ultimei vulnerabilitati descoperite in Microsoft Internet

Specialistii BitDefender sunt primii care au conceput o metoda de protectie impotriva atacurilor care pot exploata o noua vulnerabilitate descoperita in browserul Internet Explorer, versiunea 7 sau mai noua.
Aceasta vulnerabilitate permite unui atacator sa ruleze un program arbitrar pe calculatorul utilizatorului, in cazul in care victima incearca sa tipareasca o pagina conceputa cu o serie de linkuri.

“Vulnerabilitatea consta intr-o combinatie de greseli de programare si politici de securitate slabe, codul fiind plin de bug-uri si in plus, executat intr-un mediu cu protectie mai scazuta decat ar trebui, acestea conducand cu usurinta potentialii atacatori catre compromiterea unui sistem”, declara Alexandru Balan, Product Manager, BitDefender Innovations.

Cercetatorii BitDefender avertizeaza asupra acestei inconsistente si sfatuieste toti utilizatorii de Internet Explorer care nu dispun de solutiile de securitate BitDefender, sa nu tipareasca pagini web prin activarea optiunii “Print Table of Links”, pana cand nu este lansata o modalitate de remediere a acestei vulnerabilitati. BitDefender este, in momentul acesta, singura companie care a lansat o semnatura antimalware capabila sa detecteze si sa blocheze atacurile ce exploateaza aceasta vulnerabilitate.

O demonstratie video a acestei probleme din browserul Internet Explorer, puteti viziona AICI

BitDefender este producatorul uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international. Inca de la inceputurile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de asteptari si a ridicat standardele in materie de preventie proactiva a pericolelor informatice, viteza de reactie si actualizare usoara. In fiecare zi, BitDefender protejeaza milioane de utilizatori individuali si companii din intreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experiente digitale in deplina siguranta. Solutiile BitDefender sunt distribuite printr-o retea globala de parteneri (distribuitori si reselleri) in peste 100 de tari din intreaga lume.