Bistrita-Nasaud: presedintele CJ acuza ca este presat sa demisioneze

Presedintele Consiliului judetean Bistrita Nasaud, Gheorghe Marinescu, a declarat ca asupra sa si a familiei sale se fac presiuni pentru a-si da demisia din functie.
Gheorghe Marinescu a spus ca, din august 1990, a avut functii de raspundere in judet si ca niciodata in acesti ani, in care a fost si la putere si in opozitie, nu a avut problemele si presiunile pe care le resimte in prezent. El a sustinut ca “reprezentantii liberalilor si PD” nu fac altceva decit sa-i ceara demisia, actiune care merge “de la cele mai injurioase si calomnioase formule pe care le anunta in mass-media, pina la presiuni psihice asupra familiei”. “Niciodata in acesti ani nu am resimtit mai acut si mai mizerabil presiunea care se face asupra mea”, a afirmat acesta. De asemenea, Marinescu a mai spus ca in sedintele CJ i se aduc “cele mai grave injurii” cum ar fi ca este “cel mai corupt om din Romania”, acuza formulata de presedinte PNL Ilie Sabin, pe care de altfel l-a dat in judecata anul trecut.
O comisie de control numita de prefectul de Bistrita-Nasaud, Szilagyi Ioan, l-a gasit pe presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Marinescu, vinovat de mai multe presupuse ilegalitati, cum ar fi numirea fiului sau intr-un post de director la regia de apa, desi nu ar avea studiile cerute. Intr-un raport dat publicitatii, in urma cu cateva zile, se arata ca presedintele CJ, Gheorghe Marinescu, in calitate de presedinte al Comisiei de licitatii din cadrul institutiei pe care o conduce, a condus 22 de licitatii din cele 48 organizate anul trecut. Comisia a constatat ca majoritatea lucrarilor ar fi fost incredintate direct, in special cele pentru proiectari de drumuri.