Bistriţa-Năsăud: noul prefect, instalat în funcţie de ministrul delegat Mircea Duşa

Primul prefect femeie al judeţului Bistriţa-Năsăud, Nastasia Ani Bob, a fost instalat în funcţie sâmbătă de către ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, în prezenţa co-preşedinţilor judeţeni ai USL şi şefilor de deconcentrate.

Fostul prefect Cristian Florian (35 ani), susţinut de PDL pentru a ocupa această funcţie începând cu februarie 2009, a fost înlocuit cu Nastasia Ani Bob (40 ani), care până în acest moment a deţinut calitatea de vicepreşedinte al PNL Bistriţa-Năsăud – partid în care s-a înscris în anul 1997 – şi funcţia de consilier juridic superior în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Primul ministru Victor Ponta a semnat şi decretul de încetare a mandatului subprefectului Ioan Cătălin Păun, susţinut de asemenea de PDL, urmând ca acesta să fie înlocuit în scurt timp cu Ovidiu Frenţ, propus de PSD, care a mai deţinut această funcţie în perioada martie-octombrie 2009.

Festivitatea de învestire în funcţie a noului prefect a fost un prilej atât pentru ministrul delegat Mircea Duşa, cât şi pentru liderii judeţeni ai USL de a-i avertiza pe şefii de deconcentrate membri PDL să nu se implice în campania electorală.

“Atrag atenţia direcţiilor deconcentrate că sunt subordonate prefectului şi în această perioadă de campanie electorală să vă feriţi de a participa la campanie şi să vă ocupaţi de acţiunile din acestea politice. Dumneavoastră aveţi o misiune foarte clară, stipulată în legile ţării, aceea de a coordona şi de a asigura bunul mers al serviciilor deconcentrate”, le-a spus Mircea Duşa celor prezenţi.

La rândul său, noul prefect, Nastasia Ani Bob, a dat asigurări că va urmări ca şefii instituţiilor descentralizate să facă acţiuni doar în interesul cetăţeanului, în caz contrar va lua măsuri împotriva acestora, în condiţiile legii. AGERPRES