Birouri de proximitate pentru cetatenii din Odobesti

nicolas_daniel_.jpgPrimaria Odobesti – Vrancea va deschide la sfarsitul acestei luni un imobil cu birouri de proximitate in fosta comuna Patesti, astazi cartier al orasului Odobesti, sub numele de Unirea.

“Orasul nostru cuprinde de la ultima reorganizare administrativa din 1968, cartierul Unirea, la origine o localitate rurala de podgoreni, care se afla pe DN 2 M, intre Focsani si Odobesti. In acest cartier cu peste 2000 de suflete, locuiesc multi pensionari care au lucrat la defunctul CAP si au pensii mici”, mentioneaza primarul orasului, Daniel Nicolas.

“Pentru a veni in sprijinul acestora, am reusit sa readucem in patrimoniul orasului si sa modernizam fosta cladire a Primariei Patesti, transformand-o in birouri unde locuitorii cartierului pot veni sa-si plateasca taxele si impozitele, dar pot obtine si diferite acte, pot depune cereri etc. Birourile sunt dotate cu echipament IT si se afla in retea cu birourile Primariei asa incat din birourile din Unirea cetateni pot obtine informatii in timp real”, a mai spus primarul Daniel Nicolas.

Tot de la edil am mai aflat ca in imobil vor mai functiona un birou pentru Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, un birou pentru Politie si se va amenaja si o Biblioteca pentru elevii care invata la Scoala generala din cartier, astfel incat nici cei mici sa nu mai fie obligati sa faca deplasarea la Biblioteca Oraseneasca din centru localitatii. “Inca de anul trecut am inceput o campanie de colectare de carte pentru a dota filiala din Unirea a Bibliotecii Orasenesti. Fondului de carte al fostei biblioteci comunale Patesti s-au adaugat acum lucrari noi, oferite de oameni de suflet. O donatie importanta am primit din partea Bibliotecii Judetene Duiliu Zamfirescu din Focsani si tin sa multumesc directoarei institutiei, prof. Teodora Fantanaru. Biblioteca va fi inaugurata in partea a II-a a acestui an”, a mai spus primarul Daniel Nicolas.