Biroul Permanent al Camerei Deputatilor vrea sa reduca deplasarile externe ale alesilor

Conducerea Camerei Deputatilor a decis sa reduca deplasarile externe ale alesilor, Biroul Permanent discutand pe marginea posibilitatii introducerii unui “filtru” care sa hotarasca in privinta oportunitatii unei vizite in strainatate.
“Am stabilit sa existe o aprobare de principiu, cu macar o luna inainte de efectuarea delegatiei si inainte de a se cumpara bilet sau organiza o intalnire, astfel incat sa putem respinge acele deplasari pe care le consideram ca sunt inoportune”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. El a mentionat ca in luarea acestei hotarari nu s-a pornit de la un caz concret, ci de la constatarea faptului ca, pana in prezent, in Biroul Permanent se discuta despre o deplasare cu doar 4-5 zile inainte, lucru care facea practic imposibila o eventuala respingere a acesteia.

“Procedura era de asa natura incat aprobarea Biroului Permanent pentru deplasarile in strainatate era solicitata foarte tarziu, cu una sau doua saptamani inainte de plecare, moment in care era foarte dificil sa se respinga deplasarea ca inoportuna, intrucat biletele erau deja cumparate si se pierdeau bani la revanzarea lor. De asemenea, erau stabilite contacte si ar fi fost delicata renuntarea la intalniri”, a aratat Olteanu. El a spus ca, desi asa au functionat pana acum procedurile Secretariatului General, s-a decis ca ele sa fie schimbate, astfel incat sa existe si “un control de oportunitate” asupra deplasarilor.