mortu_viorel.jpgBiroul Achiziţii din cadrul Consiliului Judeţean Brăila a funcţionat, timp de aproximativ jumătate de an, cu un singur angajat, în loc de şase, ca urmare a descinderilor DNA. Un număr de 12 angajaţi ai CJ, cercetaţi în dosarul în care este implicat fostul preşedinte Gheorghe Bunea Stancu, au fost disponibilizaţi, fapt ce a afectat vizibil activitatea instituţiei, după cum a declarat preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu.

„La Achiziţii, din februarie până în iunie, în loc de şase angajaţi am avut unul singur. O doamnă munceşte peste program, şi sâmbăta şi duminica. Vă spun că aici lucrurile au mers nu greu, ci foarte greu. Toate proiectele legate de achiziţii au o întârziere de aproximativ două luni. Din iunie, avem două persoane şi ne luptăm ca, până la finalul lunii septembrie, să avem toate concursurile date, pentru a avea noua organigramă aprobată de la Bucureşti. Până acum, nu a venit nimeni la concurs. Am încercat să luăm personal prin transfer, dar n-a venit nimeni şi ne-am descurcat cum am putut. Lucrul la Achiziţii nu este la îndemâna oricui. Este o profesie grea”, a declarat Mortu.

Preşedintele CJ Brăila a precizat că, având în vedere situaţia de la Achiziţii, inclusiv lucrările de asfaltări pentru drumurile judeţene, care ar fi trebuit să aibă loc în luna iunie, au fost decalate în septembrie.

Din februarie 2015, cei 12 angajaţi ai Consiliului Judeţean Brăila, cercetaţi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul în care este implicat fostul preşedinte Gheorghe Bunea Stancu, au fost disponibilizaţi până la finalizarea procesului, după ce Tribunalul Vrancea, unde se judecă procesul, s-a pronunţat în acest caz, dispunând înlăturarea acestora de pe funcţii.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, pe 2 octombrie 2014, pe preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, pentru conflict de interese şi cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată. AGERPRES