Biletele pe mijloacele de transport în comun din Timişoara vor fi înlocuite de anul viitor cu sisteme inteligente

Primăria Municipiului Timişoara va retrage de la comercializare toate biletele de călătorie pe mijloacele de transport în comun, din anul 2018, acestea fiind înlocuite de telefoanele inteligente şi de cardurile care deja sunt în uzanţă.

”Biletele sunt o opţiune învechită. Vom introduce plata numai de pe telefon pentru transportul în comun, din prima jumătate a anului 2018. (…). Telefoanele sunt aparate inteligente care vor avea tot mai multă utilizare. Ar fi trebuit să se întâmple de vreun an lucrul acesta, dar regia de transport în comun nu a fost în stare să o facă (…). Vom avea un sistem care va merge numai pe telefon şi plata cu card bancar, precum şi sistemul de carduri multifuncţionale în oraş, încărcabile pentru diverse scopuri”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Totodată, edilul a anunţat că din anul 2018 toţi conducătorii mijloacelor de transport în comun vor reveni la o vestimentaţie uniformă, care le va da acestora mai multă prestanţă, dar şi respect faţă de călători.

”Unii dintre vatmani şi şoferii de pe mijloacele de transport în comun deja poartă aceste uniforme”, a punctat Robu.

Înainte de 1990, toţi conducătorii mijloacelor de transport în comun din Timişoara aveau uniforme asemănătoare celor din sistemul feroviar, cu chipiu pentru bărbaţi sau şepci pentru femei. AGERPRES