Bilanţ pozitiv pe 2010 la Primăria Deva

muntean_mircia.jpgPrimarul Mircia Muntean a declarat că, la ora bilanţului pentru anului 2010, Primăria Deva a ieşit “pe plus” la toate capitolele referitoare la investiţii.

Pentru Primăria Deva, anul 2010 a însemnat creşterea încasărilor la bugetul local, precum şi cea a investiţiilor realizate, cu peste 10 procente faţă de anul 2009. La capitolul venituri proprii, administraţia deveană a încheiat anul cu o creştere de 11,3%, în timp ce la impozitul pe terenuri şi clădiri încasările au fost cu aproximativ 25% mai mari.

Printre proiectele finalizate în anul care s-a încheiat se numără complexul Aqualand, reabilitarea Dealului Cetăţii, construcţia şi darea în folosinţă a mai multor blocuri de locuinţe sociale, dar şi modernizarea a 12 străzi din oraş.


În ceea ce priveşte priorităţile investiţionale pentru 2011, vor continua lucrările în infrastructura oraşului, dar vor demara şi o serie de proiecte noi. “Două dintre cele mai importante lucrări, pe care le vom începe în acest an, sunt reabilitarea centrului istoric al oraşului şi a parcului Cetăţii. Sperăm să reuşim să le şi finalizăm în cursul acestui an, astfel încât turiştii să devină tot mai interesaţi de oraşul nostru”, a declarat Mircia Muntean, primarul municipiului Deva.