Bihor: Peste 1.400 de cereri la CJ apartamente ieftine

Peste 1.400 de oradeni au depus la Consiliul Judetean Bihor declaratii de intentie pentru cumpararea unor apartamente la preturi care sunt sub nivelul celor practicate in prezent pe piata imobiliara din Oradea.
Aglomeratia survine dupa ce presedintele CJ, Alexandru Kiss, a anuntat demararea unui proiect care vizeaza construirea unui cvartal de blocuri pe un teren de circa patru hectare situat in apropierea centrului municipiului Oradea, teren primit de la Ministerul Apararii in urma dezafectarii citorva unitati militare pe Calea Aradului. Potrivit presedintelui Consiliului Judetean Bihor, pe terenul respectiv urmeaza sa fie construite 2.000 de apartamente de bloc, cu una, doua si trei camere, pretul unui apartament de trei camere fiind estimat la maximum 22.000 de euro, in functie de finisaje, adica sub pretul unei garsoniere confort I pe piata libera.
Interesul mare al oradenilor se explica nu doar prin preturile extrem de scazute, ci si prin lipsa oricaror conditionari precum plata unui avans, virsta, stare civila, studii si situatie sociala, criterii practicate atit de catre municipalitatea oradeana, cit si de ANL. Singura conditie formulata de Consiliul Judetean Bihor este ca viitorul cumparator sa poata achita rate lunare intre 50 si 100 de euro, timp de 20 de ani, pina la plata integrala a apartamentului. Pentru finantarea proiectului, CJ a luat in calcul doua variante: fie contractarea unui credit bancar garantat cu terenul, fie asocierea cu o societate de leasing, in acest al doilea caz, insa, fiind necesara plata unui avans de 10-15% din pretul apartamentului.