BCR va finanta constructia unui parking la Cluj

Banca Comerciala Romana va finanta cu 300.000 de euro constructia unui parking suprateran in centrul municipiului Cluj-Napoca, pentru a respecta astfel o obligatie asumata in contractele de concesiune a terenului pentru sediul bancii.
Primarul Emil Boc a declarat ca a primit confirmarea din partea conducerii BCR legata de aceasta sponsorizare, care stinge obligatia contractuala a BCR de a amenaja 72 de locuri de parcare pentru suprafata concesionata conform contractului incheiat in anul 1995.

“Acesti bani vor avea o destinatie precisa. Anul viitor vom incepe lucrarile pentru realizarea unui parking suprateran, modern si eficient in zona centrala, probabil pe strada Motilor, cu cel putin 300 de locuri de parcare”, a spus Boc. Potrivit acestuia, si BRD – Groupe Societe Generale se afla intr-o situatie asemanatoare cu cea a BCR, Primaria purtand negocieri cu reprezentantii acestei banci pentru obtinerea unui sprijin financiar care sa stinga obligatia contractuala a bancii, care s-a angajat sa amenajeze o suta de locuri de parcare. BCR si BRD au incheiat contracte cu Primaria Cluj-Napoca in vederea concesionarii unor terenuri pentru sedii de banca, obligandu-se sa construiasca 72, respectiv 100 de locuri de parcare pentru municipalitate. Aceasta parte a contractului nu a fost onorata, in contract nefiind stipulate penalitati pentru cele doua banci.