Vâlcenii şi turiştii care se vor afla în zonă în sezonul estival se vor putea bucura de trei bazine cu apă sărată la Râmnicu Vâlcea şi Ocnele Mari, alte trei cu apă sulfuroasă în Călimăneşti şi Olăneşti şi un bazin cu apă iodată la Govora.

Administraţiile locale şi agenţii economici privaţi din staţiunile vâlcene sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru sezonul estival în ceea ce priveşte amenajarea complexelor de agrement. Reprezentanţii Primăriei din Călimăneşti susţin că turiştii şi localnicii vor avea la dispoziţie două ştranduri cu apă sulfuroasă.

„În staţiunea Călimăneşti – Căciulata, sunt cele două bazine cu apă termală sulfuroasă, cel din pădure de la Perla Oltului şi cel din faţa Hotelului Oltul. Între timp, agenţii privaţi au pregătit două bazine cu apă dulce şi probabil că la începutul sezonului estival un al treilea bazin va fi gata, în parcul Căciulata”, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul staţiunii, Ilie Amuzan. La Olăneşti se fac ultimele pregătiri şi se aşteaptă avizul de funcţionare pentru piscina cu apă sulfuroasă din parcul central.


Primarul din Băile Govora a precizat că ştrandul cu apă iodată de la intrarea în staţiune este pregătit pentru turişti. Pe lângă acesta, în Govora mai funcţionează două piscine în aer liber, cu apă dulce, la Hotel Oltenia şi Belvedere. În Ocnele Mari, administraţia se află în litigiu cu concesionarul celor două complexe de agrement – Ocnele Mari şi Ocniţa, ambele cu apă sărată. „Chiar dacă nu le vom recupera, ele sunt funcţionabile din câte ştiu, partea proastă este că nu s-au făcut deloc investiţii în aceste două baze de agrement”, a precizat Petre Iordache, primarul din Ocnele Mari.


La Drăgăşani, localnicii au la dispoziţie un bazin complet renovat, cu apă dulce, în complexul Batca, după cum afirmă edilul municipiului, Cristian Nedelcu, iar anul următor va intra în reabilitare şi celălalt bazin. Cel mai mare complex turistic din judeţ se află în Râmnicu Vâlcea – baza de agrement Ostroveni – unde localnicii şi turiştii au la dispoziţie un bazin cu apă sărată şi două cu apă dulce. Tot la Râmnicu Vâlcea se mai află şi o piscină olimpică în aer liber, administrată de Federaţia Judeţeană de Tineret. În schimb, locuitorii din Horezu, Bălceşti şi Băbeni nu dispun de ştranduri sau piscine pentru sezonul estival. La Horezu, potrivit primarului Constantin Niţu, există pensiuni care au totuşi piscină proprie, iar localnicii din Băbeni pot beneficia de ştrandul Ostroveni din Râmnicu Vâlcea, care se află la doar 10 km distanţă. AGERPRES