Locuitorii municipiului Miercurea Ciuc vor beneficia de un bazin acoperit, a cărui construcţie va începe peste aproximativ două luni. Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert, a anunţat miercuri că în viitoarea şedinţă a Consiliului Local va fi aprobat Planul Urbanistic Zonal, autorităţile locale fiind pregătite să elibereze într-un timp foarte scurt atât certificatul de urbanism, cât şi autorizaţia de construcţie.

Licitaţia pentru realizarea lucrărilor, organizată de Compania Naţională de Investiţii, a fost câştigată de o firmă din judeţul Cluj. Bazinul acoperit va fi construit în apropierea patinoarului acoperit “Vakar Lajos”.

Raduly Robert a explicat că pentru realizarea acestei investiţii va fi demolată construcţia care deserveşte ştrandul din Miercurea Ciuc iar terenurile de tenis de acolo vor fi mutate în incinta stadionului. Potrivit primarului, lucrările de construcţie vor începe în luna iunie şi se preconizează să se finalizeze în 2011. Locuitorii municipiului vor avea la dispoziţie atât un bazin de polo, ale cărui dimensiuni vor fi de 33 de metri lungime şi 25 de metri lăţime, cât şi un bazin didactic, mai mic, cu o lungime de 25 de metri şi o lăţime de 12,5 metri.

Finanţarea integrală a proiectului se face de la bugetul de stat, prin Compania Naţională de Investiţii şi se ridică la aproximativ 10 milioane de euro. Municipalitatea va suporta doar costurile legate de asigurarea utilităţilor şi de eliberarea terenului. Autorităţile din Miercurea Ciuc doresc de mai mulţi ani să realizeze un bazin acoperit în oraş, dar din cauza lipsei finanţării toate proiectele au fost sistate. AGERPRES