Bază modernă de tratament şi recuperare la Căminul pentru persoane vârstnice din Braşov

Căminul pentru persoane vârstnice din cartierul braşovean Noua va avea începând din luna mai o modernă bază de recuperare şi tratament pentru persoanele cu handicap neuromotor, dar şi pentru alte persoane care fac diverse tratamente de recuperare.

“Va fi o modernă bază de tratament şi recuperare pentru persoanele cu handicap neuromotor şi nu numai, la care vor avea acces nu numai persoanele aflate în cămin, dar şi cei care necesită astfel de tratamente de recuperare. Aparatura este de ultimă generaţie, a fost adusă şi montată, iar acum se fac ultimele verificări, finisări astfel ca din luna mai să fie deschisă. Investiţia care se ridică la suma de 1,4 milioane de lei a fost realizată cu fonduri europene în proporţie de 98%. Suma care va fi propusă în bugetul local pentru funcţionarea bazei de tratament în intervalul mai-decembrie 2013 ar fi de 1,2 milioane de lei pentru cheltuieli cu utilităţile şi salariile. O parte din costurile de funcţionare vor proveni din plata unor proceduri la costuri comparabile cu orice bază de tratament din judeţ”, a declarat joi viceprimarul Braşovului, Răzvan Popa.

Baza de recuperare şi tratament cuprinde 16 cabinete de kinetoterapie dotate cu aparate pentru laserterapie şi aerosoli, electroterapie, magnetoterapie, tratamente cu unde scurte. Din dotare mai fac parte un bazin pentru hidroterapie, o sală de gimnastică, aparate multifuncţionale pentru exerciţii de recuperare, dotări moderne pentru fizioterapie şi altele.

Aici vor putea fi tratate în jur de 100 de persoane pe zi şi se vor face peste 500 de proceduri pe zi. Amenajarea şi dotarea bazei de tratament face parte din etapele de modernizare ale Căminului pentru persoane vârstnice, întregul proiect de modernizare fiind în valoare de 6,9 milioane de lei. AGERPRES