Basescu: “O restructurare optima a administratiei centrale s-ar putea produce dupa Raportul de tara din noiembrie”

Presedintele Traian Basescu considera ca a incepe, in prezent, reorganizarea administratiei centrale ar insemna pierderea altor cateva luni in unele sectoare de activitate.
“Personal, nu sunt adeptul unei reasezari a administratiei centrale acum, imediat. Nu este o urgenta. Cred ca un timp optim ar fi ori in situatia in care se declanseaza alegeri anticipate, ori daca nu dupa Raportul de tara din luna noiembrie”, a declarat Traian Basescu. Presedintele a subliniat ca trebuie avuta in vedere realitatea guvernarii, in raport cu obligatiile asumate de Executiv in procesul de negociere cu Uniunea Europeana, tinand cont de faptul ca in momentul de fata Romania mai are peste o suta de puncte restante.

Potrivit lui Traian Basescu, cu certitudine, in acord cu primul-ministru, se vor opera “niste schimbari” la incheierea celor sase luni de gratie acordate de presedinte la instalarea in functie. “Cu certitudine insa, voi accepta trimiterea decretelor de revocare la propunerea premierului, pentru ca se simte nevoia unor inlocuiri”, a declarat Traian Basescu.