Primăria Bârlad a introdus în testare un sistem informatic format din 15 panouri de informare ce vor fi montate în staţiile de autobuz existente pe rutele de transport public local din municipiu, urmând ca în aproximativ două săptămâni acesta să devină funcţional.

Investiţia face parte dintr-un proiect în valoare de peste 140.000 de lei, în cadrul căruia au fost montate sisteme de supraveghere video în mijloacele de transport şi vor fi puse în funcţiune trei automate de vânzare bilete şi încărcare carduri de călătorie.

„Această investiţie, în valoare de 144.000 lei, este încă un pas către modernizarea condiţiilor de călătorie şi a infrastructurii de transport în comun, serviciu care a reintrat anul trecut în administrarea Primăriei Bârlad. Încă din 2016 am depus proiecte pentru obţinere de fonduri peste tot unde a fost posibil, aşa încât reuşim astăzi să vorbim de asfaltarea şi modernizarea tuturor străzilor pe care circulă sau va circula autobuzul, de o nouă autobază, de un parc auto format din autobuze şi microbuze noi, de modernizarea sistemului de semaforizare, dar şi altele”, a declarat primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroş.

În ultimii ani, la nivelul municipiului Bârlad, pentru modernizarea sistemului de transport public au fost realizate, sau se află în curs de realizare, proiecte în valoare de peste 180 de milioane de lei. AGERPRES