cjbistrita_mare.jpgInstituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a anunţat vineri că nu va da avizul de legalitate pe proiectul adoptat de Consiliul Judeţean în cadrul şedinţei extraordinare din 19 ianuarie, prin care au fost împărţiţi bani primăriilor, şedinţă contestată de consilierii USL din cauza lipsei de cvorum. Decizia prefectului Cristian Florian a fost salutată, vineri, de preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Radu Moldovan.

„Îl felicit şi sper să nu se răzgândească, adică să nu fie doar o declaraţie, ci să se şi întâmple faptic acest lucru, pentru că este strigător la cer modul în care actuala conducere a administraţiei judeţene a înţeles să dezbată şi să aprobe bugetul”, a declarat Moldovan în cadrul unei conferinţe de presă.

Repartizarea sumelor defalcate din TVA şi a cotelor din impozitul pe venit către cele 62 de primării din judeţul Bistriţa-Năsăud s-a făcut joia trecută printr-o şedinţă extraordinară intempestivă a Consiliului Judeţean, la care consilierii PSD şi PNL au refuzat să se prezinte. Şedinţa a fost anunţată joi dimineaţa, la ora 10,30, jurnaliştii aflând de aceasta chiar înaintea consilierilor opoziţiei, care au fost anunţaţi telefonic doar cu o oră înainte de începerea întâlnirii.

La şedinţă s-au prezentat doar preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu, cei 13 consilieri democrat-liberali şi vicepreşedintele CJ Mihai Bumbu, exclus din PNL. Cu toate că numărul total al consilierilor judeţeni este de 30, la care se adaugă votul preşedintelui, secretarul Consiliului Judeţean, Iosif Redl, a considerat că numărul de 14 consilieri prezenţi este statutar, având în vedere că unul dintre mandatele aparţinând PNL a fost invalidat în urma decesului unui consilier, iar proiectul privind înlocuirea sa cu următorul supleant de pe lista liberalilor nu a intrat pe ordinea de zi a şedinţei din decembrie anul trecut.

La şedinţă au venit şi consilierii judeţeni Daniel Suciu (PSD) şi Dorin Popescu (PNL), însă aceştia au refuzat să semneze convocatorul, au ieşit din sală şi au declarat că vor ataca în contencios proiectul votat. În cinci minute, cei 14 consilieri şi preşedintele CJ Liviu Rusu au votat proiectul privind repartizarea pe primării a sumelor defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pe 2012, suma totală alocată fiind de 13.585.000 lei, din care peste 8 milioane lei au ajuns la cele 22 de primării PDL. AGERPRES