Banii din vanzarea locuintelor ANL vor constitui resursa pentru construirea altora

Banii obtinuti in urma vanzarii apartamentelor construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte vor fi folositi exclusiv pentru programul de constructii de locuinte pentru tineri, a declarat, vineri, la Alba Iulia, secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Ioan Andreica.

“Putem chiar sa dublam programele de constructii de locuinte prin aceasta resursa suplimentara”, a spus Ioan Andreica, care a evaluat la cateva sute de milioane de euro suma obtinuta in urma vanzarii catre tinerii chiriasi a apartamentelor ANL.

“Este extraordinar de important acest proces de vanzare, deoarece resursele obtinute se intorc strict la programul de constructii de locuinte pentru tineri, se reintorc in bugetul ANL”, a subliniat secretarul de stat. Ioan Andreica a spus ca, in prezent, pot intra la vanzare peste trei mii de apartamente construite de ANL, fiind posibil ca, in maximum doua luni, numarul acestora sa ajunga pana la 14.000. Secretarul de stat a precizat ca pretul de vanzare va fi stabilit in urma unei evaluari efectuate de un evaluator independent. Andreica a subliniat insa ca pretul nu va fi mai mic decat valoarea de inventar a locuintei.