Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce nu are bani pentru a demara noi investiţii în 2013 şi astfel autorităţile judeţene se vor axa în special pe finalizarea proiectelor începute în anii trecuţi.

Cele mai importante proiecte care sunt deja în derulare sunt reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă şi amenajarea Platformei Ecologice de la Roşieşti şi reabilitatea sistemului de apă şi canalizare din municipii şi oraşe.

„Consiliul Judeţean nu va începe în acest an nici o investiţie majoră nouă, ci le va continua pe cele vechi. Şi în comunele judeţului primarii ar trebui să se orienteze către continuarea investiţiilor deja începute şi către atragerea de fonduri europene. Vom face în aşa fel încât la împărţirea bugetelor să fie asiguraţi bani pentru eventualele cofinanţări, astfel încât să nu pierdem finanţările”, a declarat Vasile Mihalachi.

Potrivit conducerii CJ Vaslui, judeţul ocupă un loc fruntaş în ierarhia naţională în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene. În ultimii ani, în Vaslui s-au derulat proiecte europene în valoare de 221 de milioane de euro. AGERPRES